Nieuws

Als groothandel leveren wij een breed assortiment agrarische producten aan de gespecialiseerde vakhandel. De ruim zesduizend producten van Bio Enterprise zijn van de hoogste kwaliteit. Dit heeft alles te maken met de nauwe samenwerking met toonaangevende producenten. Wij houden u graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onze producten en diensten.


Nieuw ISO certificaat voor Bio Enterprise

Vroomshoop - Februari 2018

De ISO 9001:2015 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. 
De ISO 9001-norm is één van de documenten van de ISO 9000-"familie" van ISO.

ISO 9001 wordt o.a. gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. 
Daarnaast vormen de eisen met elkaar goede aanknopingspunten voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.

ISO 9001 wordt ook wel als volgt versimpeld weergegeven:

  • zeg wat je doet
  • doe wat je zegt
  • bewijs het

Bio Enterprise kan bovenstaand alleen maar onderschrijven en is natuurlijk ontzettend blij met deze waardering. 


Familie Brugman wint Topro prijzenpakket t.w.v. € 500 ,=

Gisteren bezocht Bio Enterprise - Agro Specialist de familie Brugman om aan hen de gewonnen Topro-prijs te overhandigen. Een hartelijk ontvangst, onder het genot van een kop koffie.

Tijdens de LIV Hardenberg, RMV Hardenberg en RMV Gorinchem, konden standbezoekers meedingen om een Topro Animal Health prijzenpakket te winnen. Tijdens de trekking van de winnaar bleek familie Brugman in de prijzen te zijn gevallen! (https://www.facebook.com/BioEnterpriseVroomshoop/videos/826922010840587/ )

Familie Brugman nogmaals van harte gefeliciteerd met het gewonnen Topro-pakket!


Klauwverzorgingsmiddelen gecertificeerd voor biologische landbouw

Keurmerk Biologische landbouw

Veghel - Oktober 2017

Onlangs zijn onze klauwverzorgingsmiddelen van Intracare door het OF&G gecertificeerd en geschikt bevonden voor biologische landbouw.

Organic Farmers & Growers (OF&G) is hét toonaangevend certificeringsorgaan voor biologischee (geteelde) producten.

Het OF&G certificaat sluit naadloos aan op de besluiten van de Europese Unie inzake productie en etikettering van biologische producten. 
Bij de certificering wordt nadrukkelijk rekening gehouden met milieueffecten en dierenwelzijn.

In de biologische landbouw worden strengere regels gehanteerd dan in de conventionele landbouw, met name voor de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en met betrekking tot genetisch gemodificeerd organismen.

Bio Enterprise is uiteraard enorm blij met toekenning van dit certificaat.BOER! mijn vak

BOER! mijn vak, is door Bio Enterprise - Agro Specialist in het leven geroepen als blijk van waardering voor de boer. Een ode aan de boer, voor iedereen die de boerderij en het boerenleven een warm hart toedraagt. 

Online hebben wij dit prachtige schilderij gespot, van een boer op Schiermonnikoog. De schilder, Theo Onnes, wist op prachtige wijze deze boer vast te leggen.

De boer zelf was ook erg onder de indruk: "Koeien zijn mijn lust en mijn leven, ik ben er trots op om boer te mogen zijn en als dit alles zo sprekend wordt neergezet op een doek: geweldig."

Galerie Het Raadhuis laat meer schilderijen zien waarop het boerenleven is vastgelegd.

Zelf kijken? De galerie is natuurlijk te bezoeken:

Galerie Het Raadhuis
Raadhuisstraat 17
9967 RA Eenrum
www.galeriehetraadhuis.nl


Nieuw GMP certificaat voor Bio Enterprise

Vroomshoop - Maart 2017

Good Manufacturing Practices (goede manier van produceren) of GMP is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie.

De kwaliteit van een geneesmiddel kan nooit helemaal vastgesteld worden door de samenstelling te analyseren. Niet alle mogelijke onzuiverheden kunnen worden aangetoond en niet elk pilletje kan worden geanalyseerd. De kwaliteit kan daarom alleen gewaarborgd worden indien ook het hele productieproces op een nauwkeurig voorgeschreven en gecontroleerde wijze wordt uitgevoerd.

Deze manier van produceren, genaamd Good Manufacturing Practice, is daarom een vereiste voor de productie van geneesmiddelen.

Eind vorig jaar heeft Bio Enterprise een verlengingsaudit gehad voor het GMP+ kwaliteitssysteem. Wij zijn hiervoor ‘geslaagd’ en hebben ons nieuwe certificaat mogen ontvangen.