Masti Veyxym 10 g

Masti Veyxym 10 g

Adviesprijs: € 27,69

Masti Veyxym is een antibioticavrije mastitiszalf die zowel in de uier als op de huid toegepast kan worden. Het product bevat enzymen die chemische processen in het lichaam bevorderen en een belangrijke rol spelen bij het functioneren van cellen.

Pijnverlichting en bescherming

Chymotrypsine en Trypsine zijn proteolytische enzymen die aanwezig zijn in de spijsverteringssystemen van mensen en dieren. Papaïne is een plantaardig proteolytisch enzym. Deze enzymen zijn gespecialiseerd in het ontbinden van eiwitten (proteïnen).
Proteolytische enzymen lossen de ontstekingsproducten op die ontstaan tijdens mastitis, waardoor pijnverlichting en afname van zwelling optreden. De toegevoegde vitamines zijn vetoplosbare vitaminen. Ze beschermen huid, slijmvliezen en bindweefsel en stimuleren de regeneratie van deze weefsels.
Masti Veyxym kent geen wachttijd en mag gebruikt worden tijdens dracht en lactatie.

Gebruik Masti Veyxym bij:

  • de behandeling van niet infectieuze mastitis bij koeien
  • infectieuze klinische, subklinische en chronische mastitis (in combinatie met een passende antibioticabehandeling) bij koeien
  • landbouwhuisdieren voor het bevorderen van genezing van niet-geïnfecteerde wonden
Toelichting op de dosering:

Mastitis: Nadat de koe goed uitgemolken is 1 injector (10 gram zalf) toedienen in het te behandelen kwartier. Eén tot driemalig toedienen met tussenpozen van 12 uur.
Bij wonden: een kleine hoeveelheid Masti Veyxym op de wond aanbrengen en dun uitsmeren.

Extra informatie

Artikelnummer 101939
Toepassing / Indicatie heling van wonden
Merk Veyx
Diersoort rund, schaap, geit, varken
Dosering mastitis: nadat de koe goed uitgemolken is 1 injector (10 g zalf) toedienen in het te behandelen kwartier. 1 - 3 maal toedienen met tussenpozen van 12 uur; bij wonden: een kleine hoeveelheid Masti Veyxym op de wond aanbrengen en dun uitsmeren.
Inhoud 10 injectoren
Registratienummer Reg.NL 5966: VRIJ
Toediening cutaan, intramammair
Wachttijd 0 dagen
Werkzame stof Chymotrypsine, papaïne, D-alfa acetaat, Trypsine, Retinolpalmitaat, Vitamine A
Omdoos 12
BTW-groep Laag 9%

Beschikbaarheid: Direct leverbaar