GMP- en ISO gecertificeerd

Bio Enterprise is GMP gecertificeerd voor de handel en opslag van diervoeders. GMP is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. 

Dit betekent voor u als afnemer dat de aanvullende dier- of dieetvoeders uit ons assortiment in de gehele keten, van grondstof tot eindproduct dat bij u afgeleverd wordt, grondig gecontroleerd worden.

ISO certificaat

Als aanvulling hierop is Bio Enterprise ook ISO 9001:2015 gecertificeerd. 
De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Ook deze certificering heeft een belangrijke plaats in onze organisatie, waardoor de door ons geleverde kwaliteit gewaarborgd blijft en onze organisatie extra gemotiveerd wordt om zich te blijven verbeteren. 


Nieuw ISO certificaat voor Bio Enterprise

Vroomshoop - Februari 2018

De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De ISO 9001-norm is één van de documenten van de ISO 9000-"familie" van ISO.

ISO 9001 wordt o.a. gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. Daarnaast vormen de eisen met elkaar goede aanknopingspunten voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.

ISO 9001 wordt ook wel als volgt versimpeld weergegeven:

  • zeg wat je doet
  • doe wat je zegt
  • bewijs het

Bio Enterprise kan dat alleen maar onderschrijven en is ontzettend blij met deze waardering. 


Nieuw GMP certificaat voor Bio Enterprise

Vroomshoop - Maart 2017

Good Manufacturing Practices (goede manier van produceren) of GMP is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie.

De kwaliteit van een geneesmiddel kan nooit helemaal vastgesteld worden door de samenstelling te analyseren. Niet alle mogelijke onzuiverheden kunnen worden aangetoond en niet elk pilletje kan worden geanalyseerd. De kwaliteit kan daarom alleen gewaarborgd worden indien ook het hele productieproces op een nauwkeurig voorgeschreven en gecontroleerde wijze wordt uitgevoerd.

Deze manier van produceren, genaamd Good Manufacturing Practice, is daarom een vereiste voor de productie van geneesmiddelen.

Eind vorig jaar heeft Bio Enterprise een verlengingsaudit gehad voor het GMP+ kwaliteitssysteem. Wij zijn hiervoor ‘geslaagd’ en hebben ons nieuwe certificaat mogen ontvangen.