contact

Vliegen krachtig en effectief bestrijden met QuickBayt Spray

Met de hoge voorjaarstemperaturen komen ook de vliegen weer massaal tevoorschijn. Het krachtige vliegenlokmiddel QuickBayt Spray van Bayer staat garant voor een gerichte en efficiënte bestrijding. Binnen een dag is 70 tot 80 procent van de vliegenpopulatie dood.

QuickBayt Spray bevat voor vliegen aantrekkelijke geurstoffen en sterke feromonen, plus suiker als voedingsmiddel. Dit vliegenlokmiddel wordt alleen pleksgewijs toegepast, op de bekende rustplaatsen zoals deurposten, raamkozijnen en warmwaterleidingen. Hier nemen de vliegen het op. De werkzame stof van QuickBayt Spray is direct na het aanbrengen effectief. De eerste dode vliegen zijn al binnen enkele minuten zichtbaar.

Langdurige nawerking
Het middel blijft vier tot zes weken werkzaam. Als na verloop van tijd de werkzaamheid afneemt, is even natsproeien voldoende om de lokstoffen weer te activeren. Die lange nawerking is een van de grote voordelen van QuickBayt Spray ten opzichte van contactsprays op basis van pyrethroïden. Contactmiddelen werken alleen op het moment dat de vlieg met de nevel in aanraking komt. Daarvoor moeten grote oppervlaktes en ruimten worden behandeld en de bestrijding moet regelmatig worden herhaald. QuickBayt Spray kan heel pleksgewijs worden aangebracht en blijft werken zolang de vliegen het opnemen. „Bovendien zijn veel vliegenpopulaties inmiddels resistent geworden tegen pyrethroïden. Daar is bij QuickBayt Spray geen sprake van.

Geringe milieubelasting
QuickBayt Spray betekent dus een gerichte, effectieve vliegenbestrijding op een kleine oppervlakte. De milieubelasting is daarmee gering. Omdat er maar weinig middel wordt verbruikt, is QuickBayt Spray ook voordelig. Een flacon met 250 gram QuickBayt Spray is voldoende voor 2 liter oplossing. Per kilo is het product iets duurder, maar per liter vloeistof is het goedkoper dan andere middelen omdat je er veel minder vannodig hebt. „Met QuickBayt Spray sla je dus echt meerdere vliegen in één klap."

Kleurloos
QuickBayt Spray is kleurloos, niet schadelijk voor oppervlakten en kan veilig onder gelaatsmasker worden aangebracht. Veehouders dienen wel de gangbare veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Het middel kan in aanwezigheid van dieren worden toegepast. Pas als QuickBayt Spray na vier tot zes weken volledig door de vliegen is opgenomen, is een nieuwe behandeling nodig. Een goede bedrijfshygiëne bevordert de werkzaamheid: hoe minder stof er op de behandelde oppervlakten terechtkomt, hoe langer het lokmiddel effectief blijft.

Vliegenbestrijding: begin tijdig!
Bayer adviseert veehouders om al vroeg in het seizoen met QuickBayt Spray te beginnen, eventueel in combinatie met een larvenbestrijdingsmiddel. Zo kan een explosieve groei van de vliegenpopulatie worden voorkomen en komen mens en
dier probleemloos de zomer door.

QuickBayt Spray werkt snel en langdurig

– een effectieve en voordelige oplossing tegen vliegen!